Ruokinnasta

perjantaina, joulukuuta 28, 2012 New Limit's 2 Comments

Päivitetty 17.10.2013 Ruokinta Murun osalta

Minulta on kysytty mitä ruokaa koirani syövät, joten päätin tehdä aiheesta ihan oman postauksen :) Meidän koirat saavat pääasiassa kuivamuonaa. Aikuisille koirillemme annetaan ANF adult kana&riisiä tai ANF performancea riippuen liikunnan määrästä, satunnaisesti höystettynä lihaisilla luilla, broiskun kauloilla ja siivillä, kalalla, kasviksilla, märkäruoalla, sekä maitotuotteilla (lakt. raejuusto, kermaviili ja piimä). Sisäelimiä annan harvakseltaan. Kantavan nartun ja pikkupennut ruokin Royal Caninilla. Muru 7kk syö ANF puppya.


"" ANF Performance:
Kuivattu kananliha (41 %), täysjyväriisi, kananrasva (antioksidantti: tokoferolit), juurisikuri, kaura, kuivattu kala, kuivattu kananmuna, pellavansiemen, kalsiumkarbonaatti, sianlihauute, natriumkloridi, kalaöljy, kaliumkloridi, koliinikloridi, panimohiiva, vitamiini E, Yucca schidigera -kasviuute, askorbyylifosfaatti, ferrosulfaatti (raudan lähde), sinkkisulfaatti, mangaanisulfaatti, kuparisulfaatti, vitamiini B12, vitamiini A, niasiini, natriumseleniitti, vitamiini D3, biotiini, kalsiumpantotenaatti, B1 vitamiini, B2 vitamiini, B6 vitamiini, kalsiumjodaatti (jodin lähde), foolihappo. Valmistusmaa: Englanti.
 
Lisätty antioksidanttina luonnollista tokoferoli-kasviuutetta ja C-vitamiinipalmitaattia. Ei sisällä väri- ja säilöntäaineita, eikä kemiallisia antioksidantteja (ei etoksikiinia, BHA:ta, BHT:tä, propyyligallaattia, eikä kaliumsuolaa)

Analyysitakuu:


Raakavalkuainen
30,00
 %
Raakarasva
20,00
 %
Raakakuitu
3,50
 %
Kosteus
10,00
 %
Hehkutusjäännös (tuhka)
9,50
 %
Kalsium (Ca)
1,20
 %
Fosfori (P)
1,00
 %
Kupari (Cu)
15,00
 mg/kg
Vitamiini A
25.694  ky/kg Vitamiini D 2.292  ky/kg
Vitamiini E
125  ky/kg      
Alfalinoleenihappo (Omega 3)
0,60  % Linolihappo (Omega 6) 3,80  %
Glukosamiini 350,0  mg/kg Kondroitiini 275,0  mg/kg

Tuotteen valmistuainelistalta voit havaita, että listan ensimmäisenä eli pääraaka-aineena on kananliha (41 %), eikä se sisällä vehnää, eikä halpaa maissia. Se on myös säilöntäaineeton, täysin luonnollinen, koiran kananlihapohjainen täysravinto. Lisäksi, se on valmistettu vain parhaista korkealaatuisista raaka-aineista, jotka antavat sille lihaisan ruoan tuoksun ja herkullisen aromin, johon koirat ihastuvat. ""
En ole kuullut tällaisesta välimallin ruokavaliosta, yleensä joko barffataan tai syötetään pelkkää nappulaa, osaisiko joku valistaa minua asiasta, miksi näin? Miksi ne sulkisivat toisensa pois? Olen kokenut tämän välimuodon hyväksi. Koira saa tarvitsemansa vitamiinit, koska ne ovat valmiina kuivamuonassa, eikä toisaalta ole vitamiinien yliannostuksenkaan vaaraa. Minulla ei ole tarvetta ostaa suurta pakastinta tai miettiä miten saa lihat mukaan esim. mökkireissulle, kun voin sillä kertaa antaa pelkkää nappulaa.

Lihaisilla luilla pysyvät hampaat kunnossa. En anna nappuloita ja lihaisia luita yhtäaikaa, vaan yleensä niin että nappulat annetaan aamulla ja lihat illalla. Pennun kanssa olen ollut varovaisempi lihojen antamisessa ettei kasvu ole liian nopeaa.

Annan koirilleni lisäksi myös tarvittaessa ravintolisiä, black&taneille Viacutania tai Nutrolinia pakkasten ja kuivan huoneilman aiheuttaman "karvattomuuden" vuoksi ja Nellille annan glukosamiinia nivelten kunnon ylläpitämiseksi. Täytyy vain ottaa huomioon, että Viacutan on ns. "doping aine" ja kuurin aikana ei voi osallistua näyttelyihin.

Koirani syövät kahdesti päivässä aamulla n. klo 8-11 aikaan ja illalla n. klo 18-20 aikaan. Nappuloita annan n. 1-2dl kerrallaan riippuen koirasta + muu höystö siihen päälle.  Keväällä, kesällä ja syksyllä liikumme enemmän mitä talven kovilla pakkasilla, joten silloin menee enemmän ruokaakin.

Koirien ehdoton treeninami suosikki on paistettu tai kuivattu kana, mutta hätätapauksessa kelpaavat myös pilkotut nakinpalat. Suosikki ajanviete herkkuja ovat jäädytetyt Kongit.

M&M ostoksia:
Pakasteet: Maukas Adult, Maukas Kala Mix, Maukas Kana Mix, Maukas Kasvissose ja Broilerin kaulat. Natures Menu Nuggets aikuisille ja pennulle.

Märkäruoka: Natures Menu (kanaa sekin), sekä Natures Menu (kana-kalkkuna) Pakkasessa on ennestään myös lihaisia luita.



You Might Also Like

2 kommenttia:

  1. Me aloitettiin tuolla sekaruokinnalla, eli aamuruoka oli aina lihaa/liha-luu sekoitusta ja iltaruoka sitten nappulaa. Minusta oli ihan toimiva tapa ruokkia tuokin, jos ei halua kokonaan raakaruokintaan siirtyä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ^Mielenkiinnolla olenkin lukenut ruokinta postauksiasi, kiva tietää että joku muukin on toiminut näin :)

      Poista