Kysymyksiin vastaukset

tiistaina, toukokuuta 12, 2015 New Limit's 0 Comments

Paljon kiitoksia kaikille kysymyksiä lähettäneille!

Mikä vaikutti rotuvalintaasi? :)

Halusin kooltaan pienen koiran, jonka kanssa voisi kuitenkin harrastaa monipuolisesti. Turkin piti olla lyhyttä ja helppohoitoista.



Miten päädyit juuri kääpiöpinsereihin?

Ensimmäinen mieleen jäänyt "kosketus" kääpiöpinsereihin oli sirkuksessa, kun estradille asteli topakka, pieni ja punainen kääkkänarttu. Kyseinen kääkkä suoritti temput pilke silmäkulmassa varastaen koko shown itselleen. Kotiin päästyäni aloin etsimään rodusta lisää tietoa ja siitä se sitten lähti. Samana kesänä oli kaupan seinällä ilmoitus myytävistä pennuista ja sain käydä valitsemassa sieltä itselleni elämäni koiran Nellin.

Mikä on kääpiöpinsereissä parasta?

Mielestäni ihannetta vastaava kääpiöpinseri on luonteeltaan tasapainoinen, rohkea, itsevarma, eloisa ja valpas. Se kulkee monessa mukana, toimii hyvänä koti- ja seurakoirana, sekä harrastuskaverina. Kääpiöpinseri on myös pitkäikäinen ja suhteellisen terve rotu.



Jos ei kääpiöpinseri, niin mikä rotu?

Vinttarit sykähdyttää (esim. "köyhän miehen greyhound" eli whippet) tai chihuahua.

Millaiselle ihmiselle kääpiöpinseri sopii?

Kääpiöpinseri on rotuna monipuolinen, koska se sopii erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille, mikäli se on pennusta pitäen sosiaalistettu ja peruskoulutettu oikein.

Sopisiko kääpiöpinseri mielestäsi ensimmäiseksi koiraksi?

Kyllä sopisi, varsinkin jos pennunostaja on tutustunut rotuun hyvin ennakkoon ja käynyt katsomassa eri yksilöitä harrastuksissa tai kasvattajan kotona. Merkitystä on myös yhdistelmällä ja pennun valinnalla.

Yleisesti kääpiöpinserin huonoimmat ja parhaimmat puolet?

Parhaimpia puolia toin jo aiemmin esille. Huonoimmiksi puoliksi joku voisi laskea huonon säänkestävyyden (talvella puettava) ja herkkähaukkuisuuden.

Koiriesi heikkoudet/vahvuudet treeneissä? 

Vastaan tähän kahden koiran osalta, lajina agility.

Mistyn vahvuuksia on: halu tehdä ja oppia uusia asioita. Vahvuutta on myös Mistyn hyvä keskittymis- ja häiriönsietokyky, sekä reipas luonne. Misty ei hätkähdä esim. keinun rämähtämistä, eri alustoja tms.
Misty lukee minua erittäin hyvin, mikä joskus tuottaa vaikeuksia, jos minä jännitän. Jännittäessä ohjaukseni ei ehkä ole ihan samanlaista mitä treeneissä ja silloin Misty saattaa esim. kieltää esteellä jos ohjaan sen sille eri tavalla.

Murun vahvuuksia on: nopeus, halu mielyttää ja helppo palkkautuvuus, sekä irtoavuus. Murua voi palkita namien ja kehujen lisäksi myös lelulla.
Murun heikkouksena voisin mainita silloin tällöin herpaantuvan keskittymiskyvyn. Muru saattoi joskus irrota treeneissä turhankin hyvin, tai käydä moikkaamassa ratahenkilöitä.

Harrastus, jota et voisi kokeilla?

Metsästys, mutta sitä ei onneksi kääpiöpinsereiden kanssa tarvitse harkitakaan :)


Mitä rotua et edes harkitsisi? Miksi?
Mistä koirarodusta et yhtään pidä?


En pidä liian pitkälle jalostetuista roduista, joilla on terveyden kanssa ongelmia. Tämän vuoksi en voisi harkita ottavani esim. englanninbulldoggia.

Kumpi kääpiöpinsereiden väri miellyttää sinua enemmän, ruskea vai black&tan?

Punainen, jos se on oikeasti punainen.



You Might Also Like

0 kommenttia: