Sairastuvalta päivää!

tiistaina, heinäkuuta 28, 2015 New Limit's 0 Comments















Siirin vatsavaivat

Siiri alkoi ripuloimaan toukokuun lopulla. Parin päivän ripuloinnin jälkeen.. eli heti, kun ripuli alkoi olemaan veristä totesin ettei kotihoito auta ja soitin eläinlääkäriin. Eläinlääkäri määräsi antibiottikuurin (synulox) suolistotulehdukseen. Kuuri alkoi vaikuttamaan pian ja Siirin ruokahalu palasi.

Vatsavaivat alkoivat kuitenkin uudelleen hieman sen jälkeen, kun kuuri oli loppunut ja lisäksi Siiri alkoi oksentamaan. Toinen eläinlääkäri määräsi samaa antibioottia toisen kuurin.

Siirin ruokahalu oli välillä olematon ja välillä se söi, mutta oksensi pian kaiken ulos. Oksennus alkoi olla limaista, sekä punertavaa ja vatsaan tuli ihottumaa. Jouduin soittamaan kolmannelle eläinlääkärille, koska näitä kahta aiempaa en saanut kiinni (meni vastaajaan). Kesällä on todella vaikeaa saada eläinlääkärille aikaa, koska osa lomailee ja lopuilla on todella kiire. Eläinlääkärit eivät myöskään välttämättä mielellään ota vastuulleen tapausta jota on jo useampi eri lääkäri hoitanut.

Kolmas eläinlääkäri onneksi suostui ottamaan meidät heti vastaanotolleen. Siiristä otettiin verikokeet  ja todettiin hemoglobiinin olevan hieman koholla, muut tulokset olivat viitearvoissa. Tässä vaiheessa Siiri oli syönyt toisen kuurin antibioottia loppuun.

Siirille määrättiin kolmas kuuri antibioottia, mutta tällä kertaa eri merkkiä = oriprim vet, koska iho-oireet viittasivat allergiseen reaktioon synuloxille.

Pian kolmannen antibioottikuurin aloittamisen jälkeen Siirin uloste muuttui pikimustaksi ja kiikutin sen jälleen kerran eläinlääkärille (tälle kolmannelle). Eläinlääkäri epäili Siirin saaneen vatsahaavan ja määräsi antibiootin rinnalle reseptillä saatavan vatsansuojalääkityksen. Tähän saakka olimme omatoimisesti antaneet Siirille vatsan toimintaa tukevia apteekista saatavia reseptivapaita valmisteita.

Siirin yleisvointi on onneksi ollut hyvä koko rupeaman ajan, eikä sillä ole ollut kuumeilua tai voimattomuutta tms.

Siiri on erikoisruokavaliolla ja antibioottikuuria on vielä muutama päivä jäljellä. Toivotaan, että menisi tällä ohitse.


Ihmettelen, että mistä tämä voi johtua.. Siiri on kuitenkin perusterve 6-vuotias steriloitu narttu, jolla ei aiemmin ole vatsavaivoja ollut.

Nelliä ja Siiriä käytin mätsärissä toukokuussa.

Vaihtelun vuoksi ostin samoihin aikoihin mustista ja mirristä Pure Natural lohiruokaa kanapohjaisen Nutron sijaan. Koirillemme tämä ruoka ei kuitenkaan maistunut, joten vaihoimme pian takaisin Nutroon.

Näiden lisäksi kävimme katsomassa kissanpentuja isälläni kesäkuussa. Muuta tavallisesta poikkeavaa ei ole lähiaikoina ollut.

Nelli oli myöskin ripulilla pari päivää tuolloin toukokuun lopussa, mutta Siiri oli ainut jolla ripuli pitkittyi.

***

Nenäpunkki

Nyt viikonloppuna kävin tuulettumassa agilitykisoissa, josta(?) todennäköisesti tulijaisina on koko köörillä nenäpunkki! Taloudessa viisi koiraa, joista kaksi eläkeläistä, yksi "junnu" ja yksi vatsavaivainen, sekä yksi aktiivinen harrastuskoira, jonka paras treenikausi on juuri menossa. Voiko enää huonommin mennä, kun kaikille joutuu laittamaan vielä strongholdit niskaan?

Haluaisin muistuttaa, että toipilaat koirat pidettäisiin kotona ja noudatettaisiin varoaikaa niin ripuli-, kun nenäpunkkitapauksissakin. Terveet ja nuoret koirat kestävät sairaudet eri tavalla, kun eläkeläiset tai jo valmiiksi toipilaat koirat. Niin kiire ei voi olla mätsäreihin tai agikisoihin, että täytyy ottaa tietoinen riski sairastuttaa muita.



You Might Also Like

0 kommenttia: