Taran työpäivä

perjantaina, tammikuuta 25, 2013 New Limit's 2 Comments

Kääpiöpinserini ovat silloin tällöin minulla mukana 4H-kerhoissa ja tapahtumissa tekemässä rotua tutuksi ihmisille. Olen joskus vapaa-ajallani (onneksi todella harvoin) nähnyt lapsia, jotka juoksevat kovaa ja kiljuen kohti nähdessään koiria, sekä tulevat silittämään lupaa kysymättä. Pyrin kertomaan omille kerholaisilleni miten koiria lähestytään ja käsitellään, jottei heistä kukaan tekisi samaa virhettä. Kun molemminpuoleiset pelisäännöt, sekä lapsilla, että koirilla ovat kunnossa homma toimii :)

Torstain ensimmäiseen 4H-kerhoon oli tullut monta innokasta tyttöä koiraa katsomaan. Tara odotti autossa boksissa sen aikaa, kun kävin kerholaisten kanssa läpi kerhokertaan liittyviä käytännönasioita. Sen jälkeen siirryimme luistelemaan vähäksi aikaa, jolla saatiin lapsista enimmät energiat pois. Luistimien riisumisen ja hetken rauhoittumisen jälkeen suuntasimme autolle hakemaan Taraa. Jokainen sai lenkittää Taraa pikkupätkän ja ottaa syliin. Lapset ihastelivat ja ihmettelivät mm. "Taran pientä kokoa, kirkkaita silmiä, isoja korvia ja pitkää ohutta häntää", eivätkä millään olisi malttaneet odottaa omaa vuoroaan. Osalla oli kokemusta enimmäkseen metsästyskoirista, mutta yhden lapsen sukulaisella sattui myöskin olemaan kääkkä. Tara käyttäytyi rauhallisesti ja antoi mielellään pusuja lapsille. Jopa kaksi hieman koirapelkoista tyttöä uskaltautui sitä silittämään ja toinen otti lopuksi syliinkin. Kuulemma jos nämä lapset saisivat päättää tulisi heistä suurimmalle osalle kääpiöpinseri :)

Kerhon loputtua lähdin hyvillä mielin toimistolle kunnantalolle tietokoneen ääreen. Tara makasi sylissäni tai omalla paikallaan lattialla takkini päällä, muutama työntekijä sitä kävi välillä rapsuttamassa.

Toinen kerho oli huomattavasti ensimmäistä vilkkaampi, kun mukana oli poikiakin. Välillä täytyi muistuttaa, ettei koiran vieressä huudeta tai riehuta. Tara leikki lasten kanssa ulkona hippaa ja sisällä kyttäsi lasten leipomuksia, josko hänelle yksi pala liikenisi.

Väsyttävän päivän jälkeen Taralle uni maistui :)

Kuvia Tarasta (ja yksi kuva Nellistäkin) kerhossa vierailulla viime talvena, laitan tämän päivän kuvat sitten kun saan ne puhelimelta koneelle.





You Might Also Like

2 kommenttia:

  1. Oi kun on hienosti käyttäytyvä Tara! Meidän kääkät ei ole koskaan oikein olleet lasten kanssa tekemisissä ja vähän aristavat, harmittaa ettei ole hankkinut enempää kokemuksia niille lapsista ja äänekkäämmistä leikkikavereista :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli ja Tara on todella lapsiystävällisiä, tykkäävät olla sylissä ja rapsutettavana, sekä halittavana :)

      Meidän "junnuja" pitäisi totuttaa vielä enempi. Misty ei oikein välittäisi lääppimisestä, mutta lenkittäminen, keppien heittely ym. leikki on lasten toimesta ok. Siiri aristaa varsinkin ihan pieniä lapsia :/

      Poista