Treeniä pukkaa, aksaa.

tiistaina, kesäkuuta 09, 2015 New Limit's 0 Comments

Misty aloitti Kako ry:n kilpailevat ryhmässä eilen, joten meillä on nyt maksimissaan kahdet treenit viikossa n. kuukauden ajan. Edelliset treenit skipattiin sateen vuoksi. En ota sitä riskiä, että joko minä tai koira saisimme vammoja mikäli liukastuisimme märällä nurmikolla. Tämän kesärupeaman treenien, sekä muutamien kisojen jälkeen voisin harkita pientä taukoa agilitystä Mistyn osalta.

Olipa mukava olla pitkästä aikaa ulkokentällä. Tehtiin tekniikkatreeniä: takaaleikkaus ja valssi. Valssia en saa valmiiksi kolmella askeleella, koska jostain syystä peruutan, enkä siirry sivulle pois koiran edestä. Näin blokkaan koiralta seuraavan suoritettavan esteen. Jospa sitä nyt häävalssin harjoittelun lomassa alkaisi tosissaan harjoittelemaan näitä ohjauskuvioitakin :)

Kepit meni loistavasti molemmilta puolin ilman ohjureita, jee!

Iso rengas, mutta läpi mentiin.
ja toisenkin kerran.
Muru on niin nuori koira vielä, että sen kanssa kyllä ehditään, joten en sitä nyt ainakaan ottanut kakojen treeneihin mukaan. Haluan, että sillä säilyy hyvä vire tekemiseen. Meille riittää tällä hetkellä kiltan treenit kerta viikkoon. Yksi este on Murun kanssa vielä miltei kokonaan treenaamatta = keinu. Murulla tuota vauhtia riittää niin paljon, etten yksinkertaisesti ole uskaltanut mennä sen kanssa keinua vielä(kään) radalla. Pelkään, että se juoksee sen aina täysiä ja mätkähtäen kovaa, sekä korkealta loukaten itsensä.



Mistyn kanssa kiltan treeneissä (kts. video) huomasin kuinka toimin itse tyhmästi kepeille viennillä. Yritän väkisin viedä koiraa kepeille meidän ns. paremmalta puolelta. Onneksi Murun kanssa hoksaisin valssata ennen keppejä. Mutta niinhän se monesti on, että sen ensimmäisen ja vielä toisenkin aksakoiran kanssa tehdään virheitä, sekä opitaan asioita kantapään kautta, kun sitten jo seuraavan koiran kanssa ne osataan.

Mistyn kanssa kokeilin mennä yhden radan kokonaan "ilman käsiä" pelkästään ohjaten sitä rintamasuunnan avulla. Kouluttaja ohjeisti kuvittelemaan, että rintakehästä lähtee suora lasersäde jota koira seuraa. Uskomatonta, mutta se toimi! Ehkä voisin jatkossakin kokeilla jättää huitomista (kuin heinämies) vähemmälle ja keskittyä enempi kropan liikkeisiin.

Paljon olemme myös miettineet treeneissä linjoja, mistä koira tulee ja mitä se näkee. Käskyt saa sanoa todella aikaisin, ettei koira ehdi lukittaa väärää estettä näkökenttäänsä.

***

Treeneissä koirat toimii, mutta kisajännitys tuo sitten oman osansa peliin. Treeneissä on hankala harjoitella sellaisia asioita mitä kisatilanteessa tulee esille, koska niitä ei treeneissä yleensä tapahdu. Kun tätä lähdin pohtimaan tulin siihen tulokseen, että mulla on kisoissa liian kiire! Hätiköin jo seuraavalle esteelle menoa ja koira huomaa sen. Pitäisi malttaa odottaa se hetki mikä koiralta menee esteen loppuun suorittamiseen.

Muutenkin ajattelin asennoitua seuraaviin kisoihin siten, että ne ovat vain maksettu treeni. Koirastakin huomaa, kuinka eri tavalla se lähtee suorittamaan rataa mikäli rauhoittaa jo lähtötilanteen ottamalla katsekontaktin koiraan.

Täytyy muistaa, että hyviäkin hylsyjä on! Joka radassa on niitä hyviäkin pätkiä, eikä tulisi keskittyä vain siihen mikä meni vikaan.

Näillä fiiliksillä ilmoittelen meitä seuraaviin kisoihin.

Mistyllä on aikamoinen ilmavara kuvat (c) Kaija Kalaoja

You Might Also Like

0 kommenttia: